Къпана баница с пушено пиле

21/10/2016
Фати Камбероваот Фати КамбероваПомощник Готвач 1x
"Разкършен вид на традиционната баница със сирене, от която ще останете очаровани!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет Къпани
  • пилешки бутчета - 600 г пушени
  • майонеза - 125 г
  • сирене - 125 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пушените пилешки бутчета и месото се нарязва на кубчета.

Към тях се прибавяме майонезата, киселото мляко, сирене и белтъка от яйцето. Разбърква се добре.

С сместа за плънката се поръсва всяка една кора и се навива под формата на охлюв, и всяка следваща кора се завива около нея.

В намазана с мазнина тавичка подреждаме баницата.

Отгоре намазваме баницата с жълтъка от яйцето и поръсваме с олиото. Печем в предварително затоплена на 180 градуса фурна, до приятен златист цвят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.10.2016 13:55
Страхотна е, със сигурност ще е много вкусна, но не съм съгласна със заглавието :) Къпаната баница е с ръчно точени кори, които се топят във вряща вода, след това в студена и се редят на пластове в тава :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв