Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пъстро мезе с пилешко филе

Пъстро мезе с пилешко филе

Пъстро мезе с пилешко филе
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
21/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Чудесно мезе за приятна компания, което да поднесете с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • пушено сирене - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава средна
  • магданоз - 2 стръка
  • босилек - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за маринатата
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. универсална
  • черен пипер - 1 к.л.
  • масло краве - 2 с.л
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на тънки пържолки. Пригответе маринатата, като разтопите маслото и в него размесите зеленчуковата подправка, черния пипер и бялото вино. В така получената марината оваляйте филетата.

Оставете ги да престоят около два часа, след което загрейте олиото в тигана и изпържете месото, от двете страни за около 15 минути. След като филетата са готови, извадете ги и добавете още мъничко олио, колкото да се намаже дъното на тигана.

Нарежете на кръгчета пушеното сирене, поръсете ги с щипка сух босилек и ги запържете на тигана за кратко от двете страни, толкова, че само леко да порозовее. Нарежете доматите на ивички, а лука на шайби.

Сложете на дъното на чинията пилешкото филе. Отгоре поставете запечените кръгчета сирене, а над тях надградете с резенчета свеж домат и шайби лук.

Завършете с украса от листенца зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: