Карамелен крем с ябълка и хинап

21/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196784169714
"Вкусен карамелен крем с плодове - един прекрасен десерт за почивните дни!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипваме захарта и слагаме на умерен котлон да се карамелизира. Разбърква се непрекъснато до светъл карамел, да не загори.

Прибавя се маслото, а след него и разбито нишесте в прясното мляко. Бърка се докато сгъсти.

Снема се и се охлажда. Ябълката се обелва и настъргва на ренде, хинапът се нарязва на малки парченца.

Сипват се в крема и разбъркваме добре. В купички се разпределя кремът. Отгоре се декорира с парченца хинап. Поднасяме охладен.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар