Коледни меденки с глазура

23/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Най-вкусните коледни сладки са онези, които са приготвени с най-много любов. Затова не забравяйте щедро да поръсите с нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 787
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разбийте яйцата с маслото, добавете меда, щипка сол, настърганата кора на 1 портокал, джинджифила, канелата, индийското орехче и брашното.

Замесете хомогенно и еластично тесто и го сложете за 30 минути на студено.

В сух тиган запечете ядките. Добавете маслото, сметаната, медът и настърганата кора от втория портокал.

Кипнете сместа и бъркайте за 1-2 минути докато се сгъсти малко. Оставете сместа да се охлади и я пасирайте.

Разточете тънко тестото, изрежете сладки в желаните форми и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете глазурата в пош или щприц и с най-тънкия накрайник украсете сладките с различни фигурки, лица и украса по ваше желание.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато порозовеят.подобни рецепти тук

5 9
4 9
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Сия
Сия
24.12.2015 18:11
Ако не обичате семки не прибавяйте, аз добавих ванилия и се получи прекрасно.
28
0
Маги
Маги
30.11.2013 22:20
Задължително ли е да има семки и кора от портокал?
12
0
radina biserova
radina biserova
23.12.2011 18:40
Здравейте аз съм Ради искам да питам дали сладките ще се получат без джинджифил
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв