Баница със сирене и точени кори

21/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893332
"Запретвайте ръкавите, защото най-вкусните баници се правят с ръчно точени кори и щипка любов "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 949
  • Преглеждания за месеца623
  • Преглеждания за седмицата119
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко от прясното мляко се изсипва в купа заедно с маята, захарта и малко брашно. Разбърква се хубаво. Трябва да стане гъста каша. Оставя се настрани да шупне. След това към тази смес се добавят и останалите изброени продукти за корите.

Замесва се средно меко тесто. Полученото тесто се разделя на пет топки или шест еднакви по големина топки. Всяка топка тесто се помазва с олио се остава за около 20-тина минути. След това всяка топка се разточва върху набрашнена маса.

Топките тесто се разточват на тънки кори. В отделно купа се разбъркват сиренето и яйцата. Всяка кора се поръсва с малко от сместа от яйцата и сиренето. След което се навива на руло.

След като е навита на кора се прехвърля във намаслена предварително тава и се навива на охлюв. Започва се от средата към края. След като всичките кори са подредени в тавата се остава за 15 - 20 минути. След което се пече на 200 градуса. до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар