Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Доматена паста с чоризо

Доматена паста с чоризо

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Доматена паста с чоризо
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Любимата ни паста в комбинация от пикантно чоризо и ароматни подправки - това е ястие, което никога няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • паста - 200 г
  • чоризо - 100 г
  • домати - 4 бр.
  • захар - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • майонеза - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • гъби - 6 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зависимост от вида паста, който използвате, я сварете по начина, описан на пакета.

Отцедете я и започнете с приготвянето на соса. Гъбите се режат на дребно и се запържват.

Добавяте обелените и намачкани домати и оставяте да врят, докато се сгъсти сосът.

Добавете лъжичка захар, сол на вкус, босилек, магданоз, майонеза и черен пипер.

Когато водата изври и сосът стане гъст го дръпнете от огъня и прибавете пастата.

Чоризото също се нарязва и се запича за 2-3 минути на тефлонов тиган.

Слагате пастата в чиния и отгоре нареждате чоризо, поръсвате с настърган кашкавал и поливате със соев сос.

Доматената паста с чоризо е вкусна и лесна, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: