Тиквени кремчета Наслада

22/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67092916875
"В сезона на тиквите не пропускайте да опитате и това неустоимо предложение за крем с тиква "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 550
  • Преглеждания за месеца22434
  • Преглеждания за седмицата6677
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семките и корите, нарежете на големи парчета и я сложете в тава. Поръсете всяко парче със захар и сипете чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за 40 мин., махнете фолиото и допечете още 15 мин до готовност. Според фурната времето за печене на тиквата може да варира, преценете наглеждайте периодично.

Направете крема като в касерола сложите 300 мл от млякото заедно със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне. Разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.

Сипете яйчената смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане при млякото, като внимавате да не се пресече и загори. Бъркайте до сгъстяване и получаване на гладък крем. Накрая ароматизирайте с ванилия и махнете от котлона. Извадете тиквата, пасирайте я и добавете към крема. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната, вземете една част от нея и я смесете с крема, като бъркате внимателно в една посока, след което добавете останалата част и разбъркайте отново много внимателно.

Вземете десертни чашки, купички или каквито съдове имате и на дъното им натрошете по две бисквити, сипете от крема и отгоре декорирайте със стрити на прах бисквитки.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар