Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Тиквени кремчета Наслада

Тиквени кремчета Наслада

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
17/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"В сезона на тиквите не пропускайте да опитате и това неустоимо предложение за крем с тиква"

Необходими Продукти

  • За тиквата
  • тиква - около 1 кг
  • захар - 3 с.л
  • вода - 1 ч.ч
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч
  • брашно - 3 с.л
  • ванилия
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр
  • сметана - 300 мл течна сладкарска
  • бисквити - 1 пакет чаени какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семките и корите, нарежете на големи парчета и я сложете в тава. Поръсете всяко парче със захар и сипете чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за 40 мин., махнете фолиото и допечете още 15 мин до готовност. Според фурната времето за печене на тиквата може да варира, преценете наглеждайте периодично.

Направете крема като в касерола сложите 300 мл от млякото заедно със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне. Разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.

Сипете яйчената смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане при млякото, като внимавате да не се пресече и загори. Бъркайте до сгъстяване и получаване на гладък крем. Накрая ароматизирайте с ванилия и махнете от котлона. Извадете тиквата, пасирайте я и добавете към крема. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната, вземете една част от нея и я смесете с крема, като бъркате внимателно в една посока, след което добавете останалата част и разбъркайте отново много внимателно.

Вземете десертни чашки, купички или каквито съдове имате и на дъното им натрошете по две бисквити, сипете от тиквения крем и отгоре декорирайте със стрити на прах бисквитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Уникален вкус. Страхотен лек и вкусен крем.
30.10.2017 17:39
5