Лесна баница с локум

22/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Внимание!!! Опасно вкусна баница! Да се унищожава на място "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 870
  • Преглеждания за месеца836
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • локум - 2 кутии
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, брашното, бакпулвера, олиото, ванилията и захарта с помощта на миксер в подходяща купа. Трябва да се получи гъста и лепкава смес. Нарежете кубчетата локум на по-малки такива.

С помощта на четка намажете една кора със сместа като внимавате да не я разкъсате. Отгоре сложете втора кора и наредете от към късата страна кубчета локум. Навийте на руло. Същото се повтаря, докато свършат корите. След това се подреждат в намазнена тава.

Печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин. или до получаване на приятен златист загар. Оставете да изстине напълно и през това време направете сиропа. Сложете водата и захарта в тенджера да заврат.

След това сложете ванилията. Изсипете горещият сироп върху добре изстиналата баница и поръсете с кокосови стърготини. Оставете да се напои добре със сиропа за около 3-4 часа.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар