Гръцка баклава с кексова плънка

22/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Кой може да отрече, че гръцките рецепти за баклава са сред най-сполучливите?"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 453
  • Преглеждания за месеца1344
  • Преглеждания за седмицата283
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две части. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Накрая добавете едро смлените орехи и разбъркайте с шпатула.

В подходяща тава подредете 1/2 от корите, като всяка мажете с разтопено масло. Изсипете кексовата смес и подредете останалите кори, също намазани с масло. С остър нож нарежете внимателно баклавата.

В касерола сипете олиото и го сгорещете. Залейте баклавата и печете на 180 градуса, около 35-40 минути. Оставете да се охлади, поне за 4 часа и пак я нарежете (при печене се слива). Пригответе сиропа от захарта и водата.

Варете 5-6 минути, добавете ванилията и залейте баклавата. Консумирайте добре охладена.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Veselina
Veselina
22.10.2016 17:20
Хубав десерт, рецептата също ми хареса. Неможе да не се отбележи че изглежда и много добре.
3
0
Добринка Петкова
Благодаря,Веси!! Ходихме на гости и се чудех какъв десерт да занеса,дъщеря ми ме подсети за тази баклава и аз я направих.Определено не съжалявам,много я харесаха и даже домакинята ми поиска рецептата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв