Захарни пръчици

23/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Ето какво ще си хрускаме през деня - а вие си запишете рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се начупва в киселото мляко. Към тази смес се добавят и останалите продукти - свинската мас, яйцата, солта и брашното. Замесва се меко тесто. След като е готово тестото се остава за два часа в хладилника.

След като се извади от хладилника тестото се разделя на четири равни части. Всяка една топка тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 0. 5 см. След което се реже на ленти. Всяка една лента тесто се овалва в захар и се усуква.

Аз изсипах захарта на масата, за да ми е по-удобно да ги овалвам. Усуканите пръчици се редят в тава, която предварително е застлана с хартия за печене.

Пече се на слаба фурна, която предварително е загрята на 150 градуса до готовност. Когато потъмнеят отдолу са готови, отгоре трябва да си останат светли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!