Вкусна лазаня с пилешко и пармезан

23/10/2016
"Лазаня, кой каза лазаня?"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо618
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата до отделяне на месото от костта. Обезкостете ги, премахнете кожите и нарежете на малки късчета. Овкусете със сол и черен пипер.

Направете бешамеловия сос, като разтопите маслото в подходящ съд и прибавите брашното. При непрекъснато бъркане с помощта на телена бъркалка, добавете млякото. Бъркайте до сгъстяване на соса и отстранете от огъня. Овкусете с индийско орехче.

Намажете дъното на подходяща тава за печене с пласт бешамелов сос. Наредете ред от корите за лазаня. Разстелете пласт доматен сос и сложете отново кори.

Полейте с Бешамел, разстелете пилешкото месо, сложете отново кори и завършете с Бешамелов сос.

Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност, поръсете с настъргана гауда и пармезан. Допечете до разтопяването им.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!