Баница с домашно точени кори и тиква

23/10/2016
"За приготвянето на тази баница се иска не само време и желание, но и истински майсторлък "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 600 грама
  • сол - 1 супена лъжица
  • мая - 5 грама
  • вода - 100 мл
  • сода - 1/2 чаена лъжица
  • вода - 300 мл
  • канела - 1 супена лъжица
  • захар - 205 грама
  • олио - 150 мл
  • тиква - 400 грама
  • галета - 1 к.ч.

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава. След това към него се добавят содата и солта. Маята се разтваря в 100 мл вода. След като маята се е разтворила хубаво във водата се изсипва при брашното. Разбърква се хубаво.

Постепенно се добавя и останалата вода, бърка се хубаво.Трябва да се омеси много хубаво. Тестото е готово, когато в него се образуват мехури.

Настърганата тиква се смесва с галетата. Галетата се слага заради соковете но тиквата, за да не стане баницата водниста. Полученото тесто се разделя на пет равни топки.

Всяка топка се разточва отделно на тънка кора. Всяка разточена кора се поръсва с тиква, канела, захар и олио. Всяка кора се навива на руло. Рулото не трябва да е много стегнато.

Готовите рула се подреждат в намаслена тава, като се започва от средата към края, да се подреждат спираловидно. Готовата баница с тиква се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар