Картофена яхния с кокошка

23/10/2016
"Яхнията си е яхния, но когато е приготвена с домашна кокошка, е най-вкусното нещо, което може да си представите "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо684
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително месото. Обезкостете го. Задушете ситно нарязания лук в олиото, добавете нарязания морков и чушка.

Разбъркайте и добавете нарязаните на кубчета картофи. Добавете червения пипер и месото от кокошката.

Настържете домата и го прибавете към останалите продукти. Овкусете със сол и черен пипер.

След като зеленчуците омекнат и се задушат, налейте топлия бульон. Оставете ястието да къкри на тих огън.

Разтворете брашното в малко вода, до получаването на кашичка. Прибавете я към яхнията, за да се сгъсти.

Готовото ястие гарнирайте с магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
23.10.2016 09:38
Много обичам такива яхнийки, супер е
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв