Баница с готови кори и гореща вода

23/10/2016
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67369343931
"Страхотна баница с малко продукти и без набухвател, чиято рецепта трябва незабавно да си запишете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 бр
Сготви+1 точки
57 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174 871
  • Преглеждания за месеца2694
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена57

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява заедно със зехтина. Сиренето се раздробява. Всяка кора се намаслява обилно с мазнина и през пет кори се слага плънка от натрошеното сирене. Поставят се в намаслена тавичка. Така до изчерпване на корите. Отгоре се намаслява с останалата мазнина обилно и се нарязва на парчета.

Яйцата се разбиват с тел и при непрекъснато разбиване се добавя горещата вода на тънка струйка. Бърка се енергично за да не се сварят яйцата. Залива се баницата и се оставя да постои около 15 минути за да поеме течността.

Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 минути или до хубаво зачервяване.

Източник: приятелка

Забележка: тази баница няма никакви добавки като кисело мляко, бакпулвер или сода за хляб. Крайно елементарно се прави, но с прекрасен резултат.

PS: Тези кори, "Златната царица", ми бяха препоръчани от този готварски форум и наистина са прекрасни. Няма нито една скъсана или смачкана, освен това са и гладки не са посипани с брашно и са еластични. Благодаря!подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
11.07.2017 22:26
Баницата не е лоша,но ваобще не се наду и не стана пухкава. Знам,че няма никакъв набухвател, но си мислех,че поне малко ще се надигне.
6
0
marcheva14
marcheva14
11.07.2017 23:22
Мария, би трябвало да се надуе, така както съм приложила и снимка към рецептата. Никога към която и да е рецепта на баница не добавям набухвател. Набухвател добавям само към кейкове или подобни теста.
1
1
БИСТРА ИВАНОВА ФИЛКОВА
Изпробвах рецептата и резултатът беше невероятно вкусна и топяща се в устата баница. Не се спластява. Цялото семейство я хареса и дори искаха още. Благодаря за хубавата рецепта! Препоръчвам я, защото ще останете приятно изненадани от резултата- с малко усилия и продукти.
6
5
marcheva14
marcheva14
18.02.2017 12:36
Браво, Бистра, радвам се! Мен ме научи да работя баницата по този начин една приятелка от Варна и винаги е с прекрасен резултат.
Благодаря за доверието!
1
5

Виж всички коментари или напиши такъв