Маслени розички с ягодова глазура

23/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43410643694
"Допълнителна сладост към добре познатите ни маслени сладки "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко слагате содата и оставяте за 10 минути. През това време разбивате яйцата и оставяте маста да се разтопи на стайна температура. Добавяте и останалите продукти и замесвате меко тесто.

Сами ще прецените колко брашно да сложите, така че да получите тесто, което да може да шприцовате. Правите розички със шприца върху застлана в тава хартия за печене и печете на 180 градуса 15-20 минути.

За да станат истински рози им трябва хубав червен цвят отгоре. Разтворете желатина в сок от компот и го оставете да набъбне. След това го разтопете на водна баня и го смесете със сладкото от ягоди. Оставете за около половин час в хладилник- важното е да не стегне до степен на желе, но и да не се разтича като вода за да може да остане върху сладките.

Когато забележите, че се е охладило и е започнало леко да стяга или обливайте сладките с лъжичка или с шприц нанасяте сладкото. Оставяте да стегне и да се получи хубаво ягодово желе отгоре и поръсвате със стърготини, ядки или топченца за украса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!