Питки с пилешко филе

23/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1328135713384
"Пълнени питки, които няма да имат време дори да изстинат преди да бъдат изядени "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 237
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате тесто като активирате маята в малко топло мляко. Разбивате яйцето с белтъка от второто яйце, а жълтъкът е за намазване.

Пресявате брашното и с всички съставки замесвате средно твърдо тесто. Разделяте на 3 части и оставяте малко да втаса.

От всяка част отделяте малка част за лентите отгоре, а от голямата разточвате обла кора, която мажете с доматено пюре и поръсвате от нарязаното пилешко филе и останалите зеленчуци.

Настъргвате кашкавал и от малката част тесто режете ленти, които кръстосвате отгоре. Оставяте трите питки да втасат, мажете с жълтък, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
24.10.2016 01:06
Напротив, Ванче, красиво е. За вкус не се и съмнявам.
Това е за мой си вкус, аз не обичам много натруфени сладкиши/ястия, колкото по- семпло толкова е по-красиво за мен. Не съм много по фльонгите и финтифлюшките.
0
0
marcheva14
marcheva14
23.10.2016 22:33
Ванче, моите поздравления! Направо ме "уби" с тази рецепта, а е и страшно красива. Браво!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Мария! Не е кой знае какво на визия но пък за сметка на това е много вкусна. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв