Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Питки с пилешко филе

Питки с пилешко филе

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Питки с пилешко филе
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
23/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пълнени питки, които няма да имат време дори да изстинат преди да бъдат изядени"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 5 с.л
  • яйца - 2 бр
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • мая - 1 пакетче суха
  • олио - 50 мл
  • брашно - 850 - 900 г
  • за плънката
  • доматено пюре
  • пилешко филе - 300 г (сварено)
  • кисели краставички - 4 бр
  • царевица - 1 ч.ч
  • гъби - 1/2 малък буркан мариновани
  • кашкавал
  • риган
  • чубрица
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате тесто като активирате маята в малко топло мляко. Разбивате яйцето с белтъка от второто яйце, а жълтъкът е за намазване.

Пресявате брашното и с всички съставки замесвате средно твърдо тесто. Разделяте на 3 части и оставяте малко да втаса.

От всяка част отделяте малка част за лентите отгоре, а от голямата разточвате обла кора, която мажете с доматено пюре и поръсвате от нарязаното пилешко филе и останалите зеленчуци.

Настъргвате кашкавал и от малката част тесто режете ленти, които кръстосвате отгоре. Оставяте трите питки да втасат, мажете с жълтък, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Напротив, Ванче, красиво е. За вкус не се и съмнявам.
Това е за мой си вкус, аз не обичам много натруфени сладкиши/ястия, колкото по- семпло толкова е по-красиво за мен. Не съм много по фльонгите и финтифлюшките.
24.10.2016 01:06
1
marcheva14
marcheva14
Ванче, моите поздравления! Направо ме "уби" с тази рецепта, а е и страшно красива. Браво!
23.10.2016 22:33
1
Покажи всички подкоментари