Пилешки късчета в тестени гювечета

24/10/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Страхотно и изключително ефектно предложение за обяд, което не само засища, но и впечатлява "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая за хляб - 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр. жълтъка за намазване
  • вода - 150 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • пилешко месо - 500 г варено, бяло
  • гъби - 250 г буркан
  • майонеза - 200 г
  • сметана - 100 г квасена
  • топено сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно меко тесто от продуктите и го оставете да втаса. През това време пригответе плънката, като задушите нарязаните на дребно гъби в малко масло, добавете пилешкото, накъсано на дребни парчета, след това топеното сирене и накрая майонезата и квасената сметана.

Разбъркайте хубаво и свалете от котлона. След като тестото е втасало, разделете го на две части. Едната я разточете на кора, изречете кръгове. Вземете огнеупорна купичка, намажете я с масло и я захлупете в тава, покрийте я с изрязаното тесто.

Така направете 4 купички. От другата част тесто също разточете кора, от нея изрежете капачетата. Печете гювечетата до готовност, след това внимателно ги отлепете от купичките и ги напълнете с плънката. Сложете им капачета от горе и сте готови.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Страхотни!Аз пропускам майонезата и слагам царевица,кисели краставички и отгоре ги покривам с кашкавал!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв