Панирани пилешки пържоли с корнфлейкс и лимонов дресинг

24/10/2016
"Хрупкави панирани филенца, които сякаш ни молят да ги хапнем, докато са топли-топли "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 056
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • корнфлейкс
  • за дресинга
  • лимон - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол, черен пипер и индийско орехче. Ако е необходимо, ги начукайте с дървено чукче. Оставете ги за около 30 минути, за да се овкусят.

Загрейте олиото в подходящ тиган за пържене. Чукнете яйцата и ги разбийте. Потопете пържолите в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в корнфлейкс панировката.

Изпържете ги до златисто от двете страни. Температурата на олиото не трябва да е много висока, за да могат да се изпържи добре месото. Готовите пържоли отцедете върху домакинска хартия, за да падне излишната мазнина.

Направете лимоновия дресинг по следния начин: изцедете сока на лимона, добавете солта и пасирайте, докато солта се оеме и разтопи, след това добавете зехтина и отново пасирайте, докато сместа се емулсира. Поднесете панираните пържоли с лимонов дресинг.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар