Хляб с грахам в хлебопекарна

24/10/2016
"Изпитана рецепта за хрупкав хляб в хлебопекарна, с чийто аромат ще искате да се будите сутрин "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 793
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 340 г бяло
  • брашно - 160 г грахам
  • брашно - 150 г типово
  • мая - 15 г суха
  • сол - 1 1/2 г. мерителна лъжичка
  • вода - 410 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте водата, добавете олиото, захарта и солта. Сложете грахама, типовото брашно, бялото брашно и маята. Настройте програма за хляб - 3 часа.

Хлябът става страхотен, с хрупкава коричка и невероятен аромат.

По желание може да добавите и семена. След като хляба се изпече, го извадете от хлебопекарната, за да не овлажнява. Завийте го с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!