Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница в кексова форма

Баница в кексова форма

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
24/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Толкова пухкава и сочна - отсега ще приготвяме баниците само в кексови форми, честна дума"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 грама
  • газирана вода - 200 мл
  • олио - 120 мл
  • бакпулвер - 1
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите кори за баница се режат на ивици. Ивиците трябва да са широки около 1 см. Ивиците се разделят една от друга. Не трябва да има слепени ивици от корите за баница.

В отделна купа се разбиват хубаво яйцата. Към тях се добавят олиото, бакпулвера и газираната вода. Разбърква се всичко хубаво. След което се добавя и натрошеното сирене. Отново се разбърква.

Към сместа се прибавят и нарязаните ивици от корите за баница. Всичко се разбърка хубаво. Не трябва да останат сухи ивици от корите за баница. Формата за кекс с помазва хубаво отвътре с олио. Готовата смес се изсипва във формата за кекс.

Баницата се пече на умерена фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Стойнева
Петя Стойнева
Тази класическа рецепта изпълнена по нов начин е наслада за сетивата!
11.07.2023 15:45
1
1
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Стана много сполучлива и вкусна!
14.10.2022 07:24
1
1
Покажи всички подкоментари
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Интересна идея
14.10.2022 07:24
Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
За първи път правя такава баница, много ми хареса. Бърза, лесна и вкусна.
14.05.2020 19:01
1
Покажи всички подкоментари
Станка Славова
Станка Славова
Тази рецепта е много успешна! Многократно съм правила тази баница и винаги ми се е получавала много добре! Изпробвайте я и ще се уверите.
03.07.2017 16:53
10
2
1
Покажи всички подкоментари
Антония
Антония
Чудесна ! До сега съмя правила само с кисело мляко, но и тази ни хареса много! Благодаря за рецептата!
20.04.2017 09:53
4
1
1
Покажи всички подкоментари