Пиле, печено върху сол

24/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618065
"Класическа рецепта за пиле върху сол, но с неустоима комбинация от аромати "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 329
  • Преглеждания за месеца1536
  • Преглеждания за седмицата325
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта за тази рецепта е добре да е морска, може да е едра, може и фина. Няма да ви трябва целия пакет, вземете тавата, в която ще печете пилето, и на дъното и сложете от солта, толкова, колкото да покрие дъното изцяло.

Разтворете червения и черния пипер в зехтина. Разбъркайте и намажете хубаво пилето на всякъде със сместа.

Измийте много добре лимона, разрежете го на половинки, едната половина пъхнете в отвора на пилето, другата половина изстискайте върху пилето. Скилидките чесън не ги белете, просто пъхнете и тях заедно със стрък розмарин и малко масло в отвора на пилето при лимончето.

Продуктите в отвора ще дадат вкус и аромат на пилето и ще го направят сочно. Сложете пилето в тавата върху солта, включете фурната на 170 градуса и печете за около час.

Извадете тавата, сложете пилето в чиния и поднесете.

Препоръчвам ви веднага да махнете солта от тавата след изпичане, защото после изсъхва и става на камък, и миенето на тавата е истинско приключение. Също може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар