Пилешки бутчета с ориз и моркови

24/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач294903402
"Класическо ястие, което няма да ни омръзне да хапваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 180
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1 чаена чаша
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл
  • зеленчукова подправка - 1 супена лъжица универсална
  • бульон - 1 зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат на дребно. В тавата сипвам малко олио и в него запържвам за кратко лука и моркова. След като съм ги запържила за малко, добавям и измития ориз. Разбърквам хубаво и добавям доматения сос. Оставам малко да се задушат.

След това добавям една супена лъжица от универсалната зеленчукова подправка и един зеленчуков бульон.Пилешките бутчета се почистват и измиват хубаво. Отгоре върху ориза редя пилешките бутчета и ги поръсвам също със зеленчуковата подправка.

Сипвам три чаени чаши вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
24.10.2016 18:01
Апетитно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв