Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Бадемова шоколадова торта с круши

Бадемова шоколадова торта с круши

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Бадемова шоколадова торта с круши
Снимка: marcheva14
1 / 5
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Страхотна торта, която ще ви изненада приятно с вкус и аромат - опитайте и ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. L
  • шоколад - 200 г черен висок %
  • масло - 150 г
  • какао - 1 с.л. висок %
  • брашно - 100 г бадемово
  • сол - 1/4 ч.л.
  • есенция - 1/4 ч.л. бадемова ако е екстракт, не повече от 1 капка
  • захар - 100 г кристална
  • круши - 3 - 4 жълти, средно големи
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тортена форма 25 см, покрита с хартия за печене

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Маслото заедно с шоколада се стопяват на водна баня.

Оставя се за малко време на стайна температура, за да се охлади и се прибавят един по един жълтъците, какаото през цедка, бадемовото брашно, солта и бадемовия екстракт. Не се работи с миксер, а с шпатула. Разбива се на ръка до хубава, гладка, лъскава смес. Оставя се настрани.

В купата на миксер или ръчен такъв се разбиват на пяна белтъците и внимателно се прибавя на няколко пъти захарта и се разбива на висока скорост до сняг. Внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Шоколадовото тесто се изсипва в тортената форма.

Обелват се крушите, почистват се с чаена лъжичка от сърцевината и с остър нож се нарязват на ветрило, като горната им по-тясна част не се разрязва. Поставят се върху тестото, без да се отваря ветрилото. Пече се на 170-180 градуса за около 35-40 минути.

Охлажда се във формата и се прибира в хладилник най-малко за 2 часа, за да се стегне маслото.

Поръсва се с пудра захар и се нарязва на триъгълни парчета, като на всяко парче трябва да има и парче круша.

Източник: Home Cooking

Забележка: в тестото за тази шоколадова торта няма набухвател и брашно. Брашното е заменено в тази рецепта от бадемовото брашно.

Сега го опитах този сладкиш с круши и мога най-спокойно да кажа , че е превъзходен и затова го записах в отдел Специални поводи. За първи път го правя за утре за кафе с приятелки и съм силно очарована от тази рецепта.

Тестото силно прилича на Шоколадово суфле, но е печено една идея повече. Влажно стои, силно ароматно на шоколад. Крушите за моя изненада въпреки че са печени, стоят меки, но хрупкави. Определено го препоръчвам.

PS: След 35 до 40 минути, ако се проверява с клечка, тя трябва да има полепнали трохи от тестото и така трябва да бъде. Тази Бадемова шоколадова торта с круши е топ идея за десерт, опитайте!

Да не се пече повече от определеното време! Качвам няколко снимки, за да се види как изглежда и отвътре, колко е приликата с Шоколадово суфле, въпреки че е тъмен и трудно ще се добие представа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Изглежда адски апетитно.Обожавам суфле,така че това ще е точно по моя вкус.
26.10.2016 21:41
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Много ви благодаря, момичета.!! Аз да споделя с вас, че има още от тортата и тя продължава да е същата вкусна, влажна и сочна. Тази рецепта влиза в топ 10 на моите рецепти. Приятелките които поканих на кафе онзи ден бяха силно впечатлени и разбира се рецептата беше преписана от тях. Заслужава си. Весе, силно шоколадова е, така както обичаш и стои влажна, а отвътре все едно всеки момент ще се разтече шоколад, точно като суфлето, но малко повече изпечено.. Моля ти се направи я ,ще останеш очарована, ако не ще те поканя аз. Няма емотикони за усмивка...
PS трябва да си правим коментар на рецептите ни, нали затова сме и тук, независимо дали са добри, дали са се получили или не, а не само да си гласуваме безмълвно. Ако няма диалог става скучно и само едни снимки остават... Ако моят коментар не се хареса на Админ да ми направи забележка и ще спра да коментирам и ще гласувам безмълвно.
25.10.2016 22:34
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотна торта! Поздравления!!!
24.10.2016 21:00
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Как няма да напиша коментар като ме грабна веднага, дано и моя се получи толкова сполучливо и адски вкусно. Имам доста круши ще пробвам рецептата.:)
24.10.2016 20:43
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Наистина е страхотна само от пръв поглед и ти се пълни устата. Браво!
24.10.2016 15:29
1
Покажи всички подкоментари