Торта с козунак и кафе

24/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Апетитно изкушение, което ще ви накара деликатно са забравите, че сте на диета "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 306
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 800 мл от млякото с половината захар. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете ванилията и рома. В друг съд разтворете брашното с останалото мляко. Прибавете ги към яйцата, разбъркайте добре и ги прибавете към врящото мляко, като бъркате енергично.

След като кремът се сгъсти, свалете от котлона. Нарежете козунака на парчета с дебелина около 1 см. Охладете кафето и към него добавете захарта. Потапяйте парчетата козунак в кафето и ги подредете във форма с разкопчаващи се страни.

Изсипете 1/3 от горещия крем. Подредете втори ред от козунака, изсипете още една част от крема и покрийте с трети ред от козунака. Завършете с крем и оставете тортата в хладилник поне за една нощ. Поръсете с какао и поднесете!

По желание, може да сложите между редовете- локум, цитрусови корички, ядки, плодове и др.
Източник: Апетитно с Peych!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар