Торта с козунак и кафе

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта с козунак и кафе
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Апетитно изкушение, което ще ви накара деликатно са забравите, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • козунак - около 400 г
  • кафе - 300 мл инстантно
  • захар - 15 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 800 мл от млякото с половината захар. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете ванилията и рома.

В друг съд разтворете брашното с останалото мляко. Прибавете ги към яйцата, разбъркайте добре и ги прибавете към врящото мляко, като бъркате енергично.

След като кремът се сгъсти, свалете от котлона. Нарежете козунака на парчета с дебелина около 1 см.

Охладете кафето и към него добавете захарта. Потапяйте парчетата козунак в кафето и ги подредете във форма с разкопчаващи се страни.

Изсипете 1/3 от горещия крем. Подредете втори ред от козунака, изсипете още една част от крема и покрийте с трети ред от козунака.

Завършете с крем и оставете тортата в хладилник поне за една нощ. Поръсете с какао и поднесете!

По желание, може да сложите между редовете козуначен сладкиш локум, цитрусови корички, ядки, плодове и др.

Тортата с козунак и кафе е страхотна.

Източник: Апетитно с Peych!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: