Шоколадово-кайсиева торта

24/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Ароматна и сочна - идеалната торта за всеки повод и празник "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 1/3 от захарта. Жълтъците разбийте с останалата захар. Към тях добавете олиото и разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Загрейте млякото и в него разтворете какаото. Охладете и го прибавете към сместа. Разбъркайте и я разделете на две части. Изсипете в две форми (24-26 см)и печете на 180 градуса около 30 минути. Оставете да се охладят.

През това време направете крема. Разбийте сметаната и към нея добавете течния шоколад. Разбъркайте хубаво. В чиния сложете единия блат. Намажете го със сладкото и изсипете 2/3 от крема. Загладете добре и поставете втория блат. Всеки блат сиропирате с компот от кайсии. Измажете цялата торта с крем и декорирайте по ваше желание.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар