Телешко задушено по Бургундски

24/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Не гледайте нашата порция, войни са започвали и за по-малко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 035
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на жулиени и го запържете. Извадете го в чиния, а в същия тиган сипете зехтин или олио и запържете едро нарязаното месо. След като се позапържи, го извадете в чиния .Долейте малко мазнина в тигана и запържете лука, нарязан на полумесеци и морковите.

След няколко минути върнете бекона и месото в тигана. Налейте бульона, виното, доматеното пюре и подправките. Ястието се оставя да поври 10-15 минути. След това се похлупва и се слага във фурната на 190-200 градуса, около 2часа. Ако е необходимо, по време на готвенето може да долеете вода.

След около два часа извадете ястието от фурната и към него прибавете лукчетата и гъбите, нарязани на полумесеци. Долейте още малко бульон или вода и върнете обратно във фурна за още 35-40 минути.

Извадете от фурната и поръсете с нарязан на ситно магданоз.Сервирайте със сварена паста или картофено пюре.

Рецепта ала Джулия Чайлдподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
25.10.2016 07:28
Превъзходно телешко.Много добре са балансирани подправките.Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв