Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Телешко задушено по Бургундски

Телешко задушено по Бургундски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Телешко задушено по Бургундски
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Не гледайте нашата порция, войни са започвали и за по-малко!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1.5 кг
  • бекон - 200 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 200 г, бейби
  • червено вино - 300 мл
  • бульон - 2 ч.ч. телешки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • балучка - 150 г
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • мащерка
  • магданоз
  • масло
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на жулиени и го запържете. Извадете го в чиния, а в същия тиган сипете зехтин или олио и запържете едро нарязаното месо. След като се позапържи, го извадете в чиния.

Долейте малко мазнина в тигана и запържете лука, нарязан на полумесеци и морковите.

След няколко минути върнете бекона и телешкото в тигана. Налейте бульона, виното, доматеното пюре и подправките. Ястието се оставя да поври 10-15 минути.

След това се похлупва и се слага във фурната на 190-200 градуса, около 2часа. Ако е необходимо, по време на готвенето може да долеете вода.

След около два часа извадете ястието от фурната и към него прибавете лукчетата и гъбите, нарязани на полумесеци. Долейте още малко бульон или вода и върнете обратно във фурна за още 35-40 минути.

Извадете от фурната и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Сервирайте със сварена паста или картофено пюре.

Рецептата за Телешко по Бургундски ала Джулия Чайлд

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Превъзходно телешко.Много добре са балансирани подправките.Браво!
25.10.2016 07:28