Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Есенен гювеч с тиква и карфиол

Есенен гювеч с тиква и карфиол

Есенен гювеч с тиква и карфиол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусна, цветна и есенна гозба!"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. средни
  • карфиол - 5 розички
  • тиква - 1 резен
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • целина - 3 стръка листа
  • риган
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро, лукът се обелва и нарязва ситно, морковът - на кръгчета, а тиквата се почиства от кората и се нарязва на едри кубчета.

Загрява се олио в тенджерка, задушаваме нарязан лук, морков и картофи. Добавят се доматено пюре и червен пипер, разбъркваме и сипваме вода, така че да покрие продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер, риган и нарязани листа от целина. Оставяме да се вари на умерен огън.

Когато картофите омекнат и са почти готови, добавям розички карфиол и парчета тиква. Готви се още 10 минути и гювечът е готов.

Сервираме още топла тази великолепна есенна гозба!

Есенният гювеч с тиква и карфиол е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: