Заешко с картофи на фурна

26/12/2011
от БарфиНовак
"Ястие, което направо се топи в устата!"
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 666
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек, порциониран
  • картофи - 1, 5 кг
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 с.л. доматено пюре
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - стръкове наситнен
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна и ги пасирайте заедно с виното, захарта, 1 с.л. масло, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз и доматеното пюре.

С получения сос намажете обилно парчетата заешко и оставете да престоят така за 1 час, покрити с фолио.

Почистете картофите, и ги нарежете в намазнена тава. Овкусете ги с малко сол, черен пипер и сложете дафиновите листа.

Отгоре разпределете парчетата мариновано заешко месо. Ако ви е останала от маринатата, долейте я в тавата. Сипете и чаша топла вода.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загрят умерена фурна за 1 час. Махнете фолиото и запечете до приятен загар.подобни рецепти тук

5 5
4 7
3 4
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангелена
Ангелена
13.02.2014 12:08
Много вкусно стана-Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв