Френска селска торта с боровинки

25/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач291903392
"Френската селска торта е чудесен повод да отбележите рождения си ден, дори той да е минал преди няколко месеца "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 444
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • захар - 150 грама
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 супени лъжици
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 400 г
  • сода - 2 чаени лъжици
  • масло - 50 грама разтопено
  • За крема
  • ванилия - 2 бр.
  • заквасена сметана - 1200 г
  • захар - 12 супени лъжици
  • сладко от боровинки
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете: Яйцата се разбиват с захарта. След като са разбити към тях се прибавят постепенно прясното мляко, меда и содата. Маслото се разтапя и се охлажда. След като маслото е охладено се прибавя и то съм яйцата. Сместа се разбива хубаво.

След това сместа се пресипва в тенджера. Вари се на бавен огън. Вари се около 30 минути при непрекъснато бъркане. Сместа трябва да придобие карамелен цвят. Сместа се отдръпва от котлона. Докато сместа е още топла към нея се прибавя брашното. Разбърква се с лъжица.

Бърка се докато се получи тесто. Тестото се прехвърля на набрашнен плот. Омесва се още малко. Полученото тесто се разделя на 8 равни части. Всяка една топка тесто се разточва на много тънък блат. За торта трябват 5 блата. Останалите 3 топки тесто може да използвате за друго или да направите по-висока торта с 8 блата.

След като е разточен блата слагам върху него ринга за торта и изрязвам. Това го правя за да станат всички блатове еднакви. След това прехвърлям блата в тава покрита с хартия за печене. Пече се на загрята фурна на 170-180 градуса за 4-5 минути. Същото се повтаря и с останалите топки тесто.

Приготвяне на крема: В купа се разбиват заквасената сметана, захарта и ванилиите. След като изпечените блатове са изстинали се мажат с крема и сладкото от боровинки. Сладкото от боровинки може да сложите на всеки блат или през блат. Отгоре поръсваме тортата със смлените орехи.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар