Лазаня с бешамелов сос

25/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор321943462
"Сочна лазаня - идеалната романтична вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 243
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, след което се запържва. След това към лука се прибавят каймата и червеният пипер. Каймата трябва да се запържи хубаво. След като е запържена, към нея се добавят маслините и гъбите. Подправят се със сол и черен пипер. Всичко се запържва за малко. След което се добавя и доматеният сок. Оставя се да се вари. Сосът трябва да се сгъсти.

Приготвяне на сос Бешамел.
Маслото се разтапя и в него се запържва брашното. След което се прибавя и прясното мляко и се бърка непрекъснато и енергично. Сосът Бешамел се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да поври, за да се сгъсти соса.

В тенджера се слага вода да заври с малко олио. След като заври, водата се маха от котлона. Във водата се пускат за 1 - 2 минути, една по една корите за лазаня, за да не се слепнат. Тавата се намазва със олио. Реди се ред кори за лазаня, след това соса с каймата и малко от соса Бешамел. Така се редува, докато свършат продуктите. Завършва се с кори за лазаня. Отгоре се заливат със сос Бешамел.

Кашкавала се настъргва и се слага върху лазанята. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар