Профитерол

25/10/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф726307265
"Сладко изкушение за всички онези, които просто не си представят деня без сладкиши и пастички "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 717
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера се слага маслото и водата. След като се разтопи маслото и започне да къкри, се добавя и брашното като се разбърква постоянно. Когато се сгъсти, се сваля от огън и се оставя да изстине. След това към тестото се счуква едно яйце и се разбърква с миксер.

После се добавя второто яйце и пак се разбива с миксер. Накрая се добавя и третото яйце и отново се разбърква с миксер. Важното тук е тестото да поеме много хубаво яйцата. Затова се счукват поотделно.

Вземат се две лъжици, с помощта на които се загребват от тестото топчета и се подреждат в предварително намаслена тава. Пекат се във фурна на 180 градуса без да се отваря капакът на фурната.

През това време се приготвят крема и глазурата. За крема прясното мляко, захарта и брашното се слагат в тенджера и се разбъркват хубаво. Оставя се да покъкри малко. След това се сваля от огън, добавя се ванилията и се оставя да се охлади.

Глазурата се приготвя по описанието на гърба на опаковката и също се оставя да се охлади. Готовите профитероли се изкарват от фурната, оставят се да се охладят за около 5-10 минути. След това внимателно се режат с нож по средата, но не до края, пълнят се с по една чаена лъжичка от приготвения крем, нареждат се в подходяща тава и се глазират с шоколадовия сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар