Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Зеленчукови кули с телешки кюфтета

Зеленчукови кули с телешки кюфтета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Зеленчукови кули с телешки кюфтета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато в гърдите на кулинаря бие сърцето на художник, на масата има не просто ястие, а истинска картина от вкусове"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр., малък
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 1 - 2 щипки
  • чери домати - по желание
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото заедно с лука в кухненския робот. Добавете подправките и оформете малки кюфтенца - 8 на брой. Изпържете ги в загрято олио до златисто.

Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1 см.

Поръсете ги със сол и оставете за 30 минути. Измийте ги със студена вода и ги подсушете. Нарежете и тиквичката на кръгчета със същата дебелина. Подредете куличките като редувате тиквичка, кюфте, патладжан, кюфте, тиквичка и ги закрепете с шишче.

Така направете и с останалите продукти. В тиган сипете малко олио и запържете лука и чесъна.

Добавете настърганите домати, поръсете със сол, захар и черен пипер. Разбъркайте добре и изсипете соса в тавичка.

Подредете куличките в тавата и запечете на 200 градуса за около 30 минути. Извадете и върху всяко поставете по едно парче кашкавал и чери доматче.

Върнете обратно във фурната за 4-5 минути. Зеленчуковите кули с телешки кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: