Пълнени чушки с картофи и праз

25/10/2016
"Стара, но златна рецепта от Българската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 10 бр. червени
  • картофи - 800 г
  • сирене - 150 г краве
  • лук - 1 стрък праз
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги и ги намачкайте с вилица. Добавете натрошеното сирене и подправките, нарежете празия лук на много дребно и добавете и него към картофената смес.

Чушките почистете от семето и дръжките, напълнете ги с картофената плънка. Потопете леко отвора на всяка чушка в брашно, за да не изтече плънката. Подредете чушките в тава, полейте ги с мазнина и печете на 220 градуса за 45 минути. Ароматно и много вкусно ястие, което ви препоръчвам!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар