Дядовото гювече

25/10/2016
Еленаот ЕленаНовак
"Дядовото гювече, но с пармезан - традициите вече са по-вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 389
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В тиган първо се запържват лукът, нарязан на полумесеци, чесънът, беконът и чушката, които се овкусяват със сухите подправки. Трябва да се запържат добре и след това се добавя виното.

Оставя се да изври за 5 минути. После редим в двете гювечета ред плънка, ред сирене на кубчета, ред дома , босилек и т.н. Слагат се в студена фурна и се пекат на 180 г за 20 минути .

Накрая 5 минути преди да ги извадим от фурната, им се чуква по едно яйце и се връщат за останалото време, докато се изпече. Когато се сервират , може да се поръсят с пармезан или кашкавал . Чудесно ястие за червено вино . Наздраве !подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар