Подлучени сотирани картофи с яйца

25/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
"Вкусни и ароматни картофи с пухкави яйца - бързо и много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 020
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете ги в дълбока тенджера, залейте ги с вода и ги сложете да се сварят до полу-готовност. Пробвайте с вилицата, щом започнат започнат леко да омекват, махнете ги от огъня, изцедете водата, оставете ги леко да се охладят и ги нарежете на кубчета с желаната от вас големина.

В дълбок тиган разтопете маслото, прибавете картофите и запържете за 2-3 минути, след което прибавете нарязан на дребно лук, черен пипер и щипка сол. Пържете още 2-3 минути.

В купа разбийте яйцата, добавете към тях брашното и прясното мляко, щипка сол и наситнен магданоз. Разбийте хубаво и изсипете яйчената смес при картофите.

Бъркайте бавно, но непрекъснато, за да не загори и при достигане на желаната от вас консистенция, свалете от огъня.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар