Пълнени патладжани с телешка кайма и круши

26/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Уникално съчетание от вкусове и аромати, което ще ви остави безмълвни "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните разполовете и изрежете средата, като издълбаете гладко. Осолете и оставете да се отцеждат. Нарежете лука на ситно и сърцевината от патладжаните.

Обелете крушите и нарежете на кубчета. Сложете да се запържват, след което добавете и каймата. Разбъркайте докато стане на трохи и сипете доматения сок или пюрето, овкусете с пипера, чубрицата и малко сол.

В тава, намазана със зехтин и малко вода, сложете патладжаните да се запекат като ги обърнете и от другата страна.

Полумеки и запечени ги извадете и напълнете със запържената овкусена кайма с круши. Върнете в печката до пълното им запичане и поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар