Универсална зеленчукова подправка

26/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Опитните домакини винаги държат по няколко бурканчета от тази универсална подправка под ръка, защото с нея всяко ястие става по-вкусно "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 550
  • Преглеждания за месеца553
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Нарежете ги на парчета, които да са удобни за мелене. Всички зеленчуци смелете на машинка за месо.

Сложете в дълбока голяма тенджера или чист леген, разбъркайте и добавете солта. Оставете на хладно за един час. Разбъркайте отново и разпределете в чисти стерилизирани бурканчета.

Затворете с капачките и обърнете с капачката надолу. В продължение на седмица всеки ден обръщайте бурканчетата.

Бележка: Зеленчуковата подправка няма нужда от стерилизация, голямото количество сол я държи и няма да се развали.

Солта е много, затова, когато ползвате подправката в ястията, пробвайте преди да добавите още сол. Заради солта се слага по половин чаена до една чаена лъжичка на ястие.

В началото сложете по малко и след това регулирайте количеството според вкуса ви. Добавката е чудесна, затова не се колебайте. Ако ви притеснява количеството сол, намалете го и стерилизирайте за 10 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
31.10.2016 18:38
ДОБРА ИДЕЯ !
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв