Зрял боб с кълцана наденица

26/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Боб в гърне със зелени домати и наденички - ето това е гозба, която сме готови да чакаме и пет часа, ако трябва "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 734
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 4 часа в студена вода, отцедете и измийте. Сложете го в тенджера, сипете вода да го покрие и добавете щипка захар. Поставете на котлона и захлупете, оставете да кипне, варете 5 минути и отцедете, изхвърлете водата и изплакнете боба.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на парчета. Сложете боба в глинен гювеч или гърне, добавете нарязаните лук, чушки, зелени домати, смлените домати, захар и всички подправки.

Сипете зехтина и налейте вода около два пръста под края на съда. Захлупете и сложете във фурната. Включете на 190 градуса и оставете да кипне за 30 минути, след като заври, намалете градусите на 160 и гответе три часа.

Вземете наденичките и ги изпечете на скара или грил тиган. След като изминат три часа, извадете внимателно глинения съд, отворете, сложете наденичките, разбъркайте, долейте още малко течност, ако е необходимо, проверете зърната дали са се сварили и преценете още колко време ще се готви.

Затворете пак с капака, сложете отново внимателно във фурната и задушавайте още половин час. Времето за готвене е ориентировъчно според вида боб. Всеки боб се вари за различно време, затова след като минат тези три часа, преценете колко още му трябва.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар