Домашна шоколадова торта с крема сирене

26/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Шоколад и крема сирене? Да, най-разкошната комбинация за торта, която сме опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 016
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тестото за блатовете, като в купа разбиете яйцата до пухкава смес със захарта, добавете олиото и кокосовите стърготини, разбийте с миксер и при непрекъснато бъркане добавете пресятото брашно с бакпулвера, какаото и редувайте с прясното мляко до получаване на кексово тесто.

Намажете две форми за торта с диаметър 24 см с олио и поръсете с брашно. Разпределете по равно сместа в двете форми и печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути до суха клечка.

Извадете готовите блатове и обърнете върху метална решетка, оставете да се охладят.

Направете крема, като разбиете крема сиренето с течния шоколад до еднородна смес, след това добавете заквасената сметана и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенен крем.

За сиропиране ползвайте захарен сироп или затоплете малко мляко с лъжичка захар и разбъркайте.

Вземете един блат, сложете в поднос, ако се е надигнал при печенето изрежете с нож, така че да стане равен блат, сиропирайте с прясното мляко, сложете половината крем и поставете другия блат, отново сиропирайте и покрийте тортата с останалия крем, като трябва да намажете и страните на тортата. Оставете в хладилника за половин час.

През това време направете шоколадов ганаш за покриване на тортата. В касерола сложете сметаната и загрейте на котлона, преди да кипне я махнете и натрошете в нея шоколада. Оставете за минута да се стопи шоколадът и разбъркайте.

В началото на бъркането сместа ще стои като пресечена, бъркайте докато се получи хубава шоколадова хомогенна смес. Оставете за половин час да се охлади и стегне малко, извадете тортата и изсипете ганаша, изравнете с нож.

Накрая украсете тортата по желание, аз имах кокосови стърготини и използвах тях. Приберете тортата в хладилник за няколко часа.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Plesneva
Plesneva
26.10.2016 19:56
Ако е останало парченце,ще се радвам да видя това великолепие в разрез.Само мога да си представя какъв ще е вкуса
0
0
Plesneva
Plesneva
26.10.2016 20:46
Супер,аз все бързам да го излея и в повечето пъти резултата е същия :D :D :D Благодаря още веднъж,страхотна си!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.10.2016 20:13
Да, трябва да се охлади много добре, когато постои малко в хладилник започва да се стяга, става като гъст течен шоколад и лесно се разнася по тортата, аз толкова бързах че го изсипах течен и се разля, както се вижда отстрани, половината ми изтече в тавичката отдолу.
1
0
Plesneva
Plesneva
26.10.2016 20:07
Аз не съм много добра с тортите и току що научих нещо много полезно.Аз също го изсипвам течен.Явно за това не ми се получава резултата,който искам.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.10.2016 20:04
Тази торта беше една от първите ми торти, които преди години направих и за жалост нямам снимки в разрез, бях я првила за един мой рожден ден, но наистина беше много вкусна. Малко не изпипах ганаша и го сипах още докато беше течен, ама си се изяде де :)
0
0
Теодора Мещерова
Няма проблем. Благодаря за инфото
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.10.2016 15:43
Олиото е 3 с.л, извинявам се изпуснала съм го :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв