Телешко варено с ориз и зеленчуци на фурна

26/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Едно невероятно вкусно ястие с ароматно и крехко телешко варено!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • чушки - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • магданоз - 4 стръка
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - на прах
  • дафинов лист - 3 - 4 листчета
  • сол - на вкус
  • вода - 2 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на порции и го залейте с около два литра вода. Подсолете с 1 ч.л. сол, сложете две цели глави изчистен и измит кромид лук, 1 ч.л. черен пипер на зърна и 3-4 листчета дафинов лист.

Оставете месото да ври около час и половина, като от време на време обирате пяната с решетъчна лъжица. Когато месото се свари го извадете и прецедете бульона.

В тавичка сгорещете олиото и добавете нарязан на дребно глава лук. Добавете измитият и отцеден от водата ориз и задушавайте докато оризът стане стъклен.

Прибавете нарязаните на парчета чушки и домати. Овкусете със зеленчуковата подправка и черния пипер. Разбъркайте добре и подредете месото.

Налейте около 3 ч.чаши от прецедения бульон, в който сме варили месото и сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар