Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри ориз с пържени чушки

Къри ориз с пържени чушки

Къри ориз с пържени чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Гарнитура или постно ястие - изборът е ваш, рецептата - от нас"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • масло - 120 г
  • къри
  • индийско орехче
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • чушки - 5 - 6 бр. (червени, зелени, жълти)
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 4 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза под течаща вода до отстраняване на нишестето.

Загрейте маслото и добавете ориза. Запържете докато оризът се избистри. Прибавете една ч.ч. топла вода и разбъркайте. Гответе на тих огън.

Бъркайте непрекъснато, докато водата се усвои от ориза. Овкусете с подправките по желание /кърито е най-много/.

Работете така, докато усвоите всичкото количество вода. Ако оризът ви се стори хрупкав, налейте още малко топла вода. Готовия ориз оттеглете от котлона.

Почистете чушките от семенната част и от дръжките. Нарежете ги на лентички и ги запържете в загрятото олио, докато поомекнат.

Преди поднасяне гарнирайте ориза с пържените чушки.

Къри оризът с пържени чушки е вкусен и лесен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: