Питка за Димитровден

26/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Почетете всички именници с тази великолепна питка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 108
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате първо маята в малко топло мляко със захарта и малко брашно. Пресявате брашното и добавяте разбитите яйца със млякото, шупналата мая и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло след което разделяте на 4 еднакви части.

Всяка разточвате на обла кора, като първата намазвате с масло и настъргвате кашкавал, слагате втората, отново намазвате с масло и кашкавал и така без четвъртата. Разрязвате ги на 12 части като средата оставяте цяла.

Всяко парче усуквате 2 пъти и така оформената питка оставяте да втаса, след което я мажете със разбития жълтък с мляко и олио.

Поръсвате със семената и печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар