Свинско по мексикански

27/10/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Огнен вкус и завладяващ аромат, който ще плени любителите на пикантните ястия с характер "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 148
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • ананас - 1/2 бр. за подложка
  • за маринатата
  • червен пипер - 3 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • ананас - сок 1/2 чаша
  • кайенски пипер - на вкус
  • чесън - сух
  • черен пипер
  • чили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърках паста за мариноване от 3 с.л. червен пипер, 1 с.л. кимион, 1 с.л. риган, 2 с.л. оцет, сол, 1/2 чаша сок от ананас, кайенов пипер, сух чесън, 1с.л. черен пипер и чили. Всичко това разбърках до еднородна смес.

Нарязох си свинското на пържоли с дебелина около 8-9 мм и натопих в марината. Оставих ги 24 ч. в хладилника. На следващия ден ги нанизах на 2 дървени шишчета, следващия път ще ги направя 3. Много е важно подложката отдолу да остане твърда, така че спокойно можете да резнете половината ананас и да забиете шишчетата в него.

Аз снощи имах гости и реших да рискувам с месото, нищо че не бях го правила до сега. Искам да ви кажа, че се разтопих от удоволствие, защото само се чуваше:"Уникално е, не сме яли такова" и т.н.

Следващия път смятам между парчетата месо да сложа ананас. Освен това ще направя и с пилешко, но с друга марината.

Жестоко е, пробвайте задължително. Да предупредя хората с болни стомаси да не прекаляват :Dподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

taity
taity
17.02.2017 19:35
Благодаря,получи се повече от страхотно :)Поздравления и от мъжа ми,остана очарован!!!
1
0
Plesneva
Plesneva
18.02.2017 09:50
Благодаря за доверието!Да ви е сладко!
1
0
taity
taity
09.02.2017 14:23
Здравейте,не разбрах,какво се случва с месото след като се маринова,а рецептата ми харесва много и бих искала да я пробвам :) Благодаря
0
0
Plesneva
Plesneva
09.02.2017 17:18
Ако още нещо съм пропуснала - питайте.И много ще се радвам след това да споделите мнение.
1
0
Plesneva
Plesneva
09.02.2017 17:16
Печете на загрята на 180* фурна на най-долна скара.Може отгоре да сложите парче ананас,за да предпази месото от прегаряне.Пробвайте с вилица дали месото е изпечено.
1
0
Plesneva
Plesneva
09.02.2017 17:15
Извинявайте,отплеснала съм се.Нанизвате месото на шишчетата,а на тях като подложка можете да сложите дбел картоф.Идеята е да не се раздроби,докато се изпекат и да паднат.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв