Запечени макарони с хрупкава коричка

27/10/2016
"Опитайте си да си представите баница с макарони и невероятен сметанов аромат, но много, много, много по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 359
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните по указания на пакета начин и ги отцедете от водата. Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Добавете каймата и доматения сок. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Отстранете съда от котлона и добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете соса към сварените макарони и разбъркайте до хомогенност.

В подходящ дълбок съд за печене /намажете дъното предварително с масло/ сложете едната кора, като издърпате крайчетата по стените. Намажете с разтопено масло и сложете втората кора. Изсипете макаронената смес и покрийте с третата кора.

Подпъхнете крайчетата отдолу /да се образува форма на питка/. Намажете с масло и сложете и четвъртата кора.

Изпечете в умерена фурна до златисто. Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете 2-3 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар