Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни джинджифилови сладки

Коледни джинджифилови сладки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Коледни джинджифилови сладки
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 9с Видео
25/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
103 мин.
Порции
80
"За празника не пропускайте да почерпите любимите си хора с вкусни и ефектни сладки с джинджифил"

Необходими Продукти

  • масло - 85 грама
  • мед - 100 грама
  • захар - 3 супени лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 260 г.
  • сода за хляб - 1/2 кафена лъжица
  • канела - 1 супена лъжица
  • джинджифил - 1 супена лъжица
  • лимони - 1 бр. кора
  • фондан - бял
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват брашното, содата за хляб, канелата и джинджифилът. Кората на един лимон се настъргва. В дълбока тенджера, на слаб огън се разтапят маслото, захарта и меда. След като се разтопят, се отстраняват от котлона.

Когато сместа изстине, се прибавя яйцето, брашното с подправките и настърганата лимонова кора. От получената смес се замесва меко тесто. Джинджифиловото тесто се оставя поне за един час в хладилника.

След като извадите тестото от хладилника се разточва с дебелина около половин сантиметър и се изрязват сладки с формички. Изрязаните сладки се нареждат в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.

Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 8 минути. Внимавайте да не ги прегорите, трябва им много малко. Отгоре джинджифиловите сладки се покриват с фондан и се украсяват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесни са и без фондан, лимонова кора и боя! Малко по-пикантни идват, но на мен и семейството ми това много ни допадна!
26.12.2022 16:26
1