Двуцветен сладкиш с карамелизирани круши

27/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Красив и вкусен - ето така изглежда идеалният кекс "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 783
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете захарта и 1 с.л. студена вода. Оставете да се карамелизира. Обелете, почистете и нарежете крушите на кубчета. След като захарта придобие карамелен цвят, изсипете крушите и разбъркайте.

След 5-6 минути ги извадете в чиния, а към останалия карамел сипете загрятата сметана. Бъркайте, докато се получи еднородна смес и свалете от котлона.

Разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, разтопеното масло и накрая брашното с бакпулвера.

Разбъркайте добре и отделете 1/3 от сместа. Към нея прибавете какаото и разбъркайте добре. В намазана форма с масло и поръсена с брашно изсипете 1/2 от бялата смес. Върху нея изсипете кафявата и разпределете карамелизираните круши.

Покрийте с останалата бяла смес. Печете на 180 градуса около 35 минути или като забодете клечка в среда, да излезе суха. Оставете да се охлади, обърнете в чиния и полейте с карамеления сос.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар